Att köpa katt av oss

               Anmäla intresse

  Vi har ingen ,,först till kvarn,, kö, utan väljer med omsorg våra köpare, allt för att våra kattungar ska få hel rätt hem från början. Intresseanmälan och första kontakt tas alltid via meil:jorgen@solhemsparla.se

  Intresse kan såklart visas innan kullen född. Skriv ett så personlig  brev som möjligt,  där du berättar hur du lever  och bor, eventuell familj, ålder, hur din arbetssituation ser ut samt om du /ni har någon katt/hund just  nu eller  djurvana sedan tidigare.

                Hur vi väljer köpare

 Ju mer vi vet om dig desto lättare kan vi avgöra om vi har den rätta kattungen för dig. Alla kattungar har olika temperament/egenskaper. Någon kanske  inte passar i en barnfamilj, någon annan skulle inte trivas i ett hem utan andra djur eller bara en människa. Alla våra kattungar  är sociala och nyfikna men skiljer sig åt vad gäller temperament och därmed behov. Självklart tar vi hänsyn till era önskemål  om färg, kön och personlighet.  Kanske har ni siktat in er på en kattunge utifrån att ha sett bilder men sedan vid besök faller för en helt annan kattunge. Och det händer ofta!

               Detta är viktigt

  Katten ska leva som en familjemedlem,  få kärlek, uppmärksamhet och den omvårdnad den kräver dagligen.  Neva masquerade  är en social och nyfiken ras som gillar ditt sällskap. Den  vill ofta vara där du är och trivs därför inte i ett hem där ägarna är borta långa arbetsdagar. 

  Vi säljer  våra kattungar som innekatter eftersom de framför  allt trivs med att vara i hemmet tillsammans med dig. Vi ser gärna att de får stimulans genom tillgång till utevistelse  under uppsikt  på en inhägnad,  nätad balkong eller promenad med sele.

  Vi säljer i första hand våra kattungar till sällskap. Kastrering ska ske vid 6-8 månaders ålder. Detta skrivs in i överlåtelseavtalet.

              Tingning / Handpenning

  När ni har varit och hälsat på när kattungarna hunnit bli 5-6 veckor och allt känns bra mellan mig och dig  så skrivas ett tingningsavtal och betalas en handpenning på 3000 kr som dras av från försäljningpriset. Handpenningen återbetalas inte om ni ångrar er. Hela handpenningen återfås  om vi ångrar oss.

                En kattunge från oss är vid leverans

* minst 12 veckor  gammal

* ID-märkt med microchip

* vaccinerad ×2 mot kattpest & skattenivå

* registrerad i SVERAK -stamtavla medföljer

* veterinarbesiktigad-intyg inte äldre än 7 dagar

* dolda fel försäkrad i Agria